Підліткові залежності

14 Января 2021 Веленко Алла Просмотров: 182 Поделиться


У підлітків зачасти спостерігаютьтся ознаки комп’ютерної або іншої залежності, а стосунки батьків практично повністю зруйновані. Проблема  може ускладнитися ще й тим,  що дорослим зачасти навіть бракує сил визнати, що проблема існує і що не дитина, а саме батьки повинні її вирішувати.

Отже, щоб допомогти підлітку потрібно:

По-перше: чесно визнати, що проблема існує.

По-друге: зрозуміти, що поява любої залежності – це компенсація потреби людини бути щасливою. Якщо немає в душі щастя, його обов’язково потрібно  хоча б чимось замінити. 

По-третє: усвідомити, що підліток у виникненні залежності не винний, а отже немає потреби на нього сердитися чи ображатися. Четверте: потрібно стати максимально доброзичливим до власної дитини. Заспокоїтися, переварити ситуацію, усвідомити, що дитина слухається лише ту людину, яку поважає. П’яте: точно знати, що моя дитина найкраща незважаючи ні на що: «Якщо дитина так себе поводить, значить у неї є на це якісь причини. І це я повинна в першу чергу з’ясувати, що я роблю не так!». Тому спершу потрібно звернути увагу на стосунки з підлітком і в разі потреби – докласти всіх зусиль, щоб їх відновити. У мене немає нічого більш важливого, ніж моя дитина.

Шосте: в критичні моменти батькам потрібно вміти діяти спокійно, але рішуче та твердо.

І, нарешті, сьоме: якщо батьки не дають собі право бути особистістю, мати власні емоції які самі втратили розуміння

Потрібно стати на стільки сильними, щоб не почати виправдовуватися та не скотитися знову до взаємних претензій. Щоб мовчки та з любов’ю до дитини прийняти все, що вона скаже. Інакше ви можете втрати останній шанс встановити хоча б якийсь зв'язок із підлітком.

 

 



Понравилось видео? Поделись с друзьями!

Написать комментарий

Возврат к списку