Як турбуватися про рідних, щоб не залежати від їх вдячності

13 Января 2021 Веленко Алла Просмотров: 311 Поделиться

Пригадуються слова з анекдоту про дорослих дітей та батьків-пенсіонерів. Як можна помститися своїм дорослим дітям? Без дзвінка приїхати увечері робочого дня до них в гості, не знімаючи взуття, пройти по тільки що вимитій підлозі в кімнати, пострибати на застеленому подружньому ліжку, поколупатися однією ложкою у всіх каструлях, залишити немитий посуд і нікого не попередивши, поїхати кудись проти ночі, при цьому не закривши вхідні двері… Ніби то й жарт, та навряд чи є хоча б одна жінка, якій би не було відоме почуття розчарування та образи, коли її турбота залишається поза увагою рідних. Чоловік кожного дня вдягає чисто випрані та ідеально випрасувані сорочки і навіть цього не помічає. Син або дочка з’їдає смачно приготовану вечерю і мовчки іде потім займатися своїми справами.

          А жінка залишається сам на сам зі своєю гіркотою, яка потім або втаємничується глибоко в підсвідомості образою, щоб вибухнути несподіваною хворобою. Або виплескується назовні сльозами та претензіями. Що також не покращує стосунки в родині. То що ж робити?

               Ми так влаштовані, що бути повністю безкорисливими не можемо, бо живемо в матеріальному світі. Наше тіло потребує їжі та одягу, розум потребує інформації, а наша душа не може жити без любові. Чоловік намагається вдовольнити потребу в любові за рахунок своєї дружини, а жінка шукає насолоди у контактах зі своїми рідними. І чим більше жінка очікує щастя від них, тим швидше отримує розчарування та біль. Все, що береться примусово, викликає опір та відторгнення. Як говорять: милування нема через силування. І, навпаки, чим менші наші очікування, тим швидше можна отримати винагороду. Тому, щоб зменшити залежність від вдячності рідних, по-перше: можна навчитися всі хатні справи робити тільки для себе коханої. Наприклад, потрібно випрати та випрасувати чоловіку сорочку, який вдягне її вранці і навіть не помітить турботи. Отже, її потрібно прати і прасувати для себе! Тому що саме мені неприємно бачити його неохайним, та ще й, можливо, буде соромно перед сусідами чи знайомими, які потім будуть пліткувати за моєю спиною про мого чоловіка. Або, миючи підлогу, згадувати, як приємно відпочивати в чистому приміщенні… Пояснення можуть бути різними, головне, щоб вони подобалися і приносили задоволення. І завжди з позиції «Я» і «Мені». По-друге: щоб задовольнити природню потребу турбуватися про когось та отримувати вдячність або винагороду, можна знайти того, хто ніколи не зрадить, не кине і не образить. Хто завжди буде поруч не залежно від плину часу, зміни обставин, погоди та природи. Такою особистістю може бути лише Творець, що живе глибоко в душі кожної людини. Отже, почати робити все для Нього! І тоді буде байдуже чи подякують близькі за турботу про них. А якщо раптово з вуст рідних людей вирвуться слова вдячності, стане зрозуміло, що це Творець говорить їх вустами. І тоді сильні жіночі емоції не ранять кохану людину і не відштовхнуть від неї.

Понравилось видео? Поделись с друзьями!

Написать комментарий

Возврат к списку